SALUT VOIOS DE PIONIER!

Corul de Copii Radio, împreună cu membri ai Orchestrei Naţionale Radio şi Grupul Coral SOUND al Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti vă prezintă un concert-spectacol multimedia realizat la împlinirea a 20 de ani de la evenimentele din 1989.

Spectacolul este conceput ca un contrapunct între universul ludic şi candid al copilăriei şi cel al tezelor ideologice ale perioadei comuniste. În montajul realizat prin mijloace multimedia: cântece pioniereşti şi uteciste interpretate live, jocuri şi versuri ale copiilor inspirate de trăirile vârstei surprinse în înregistrări radiofonice şi imagini din emisiuni de televiziune din epocă sau înregistrări de la spectacolele omagiale, se conturează un mozaic menit să readucă în memoria colectivă o pagină de istorie care s-a încheiat în decembrie 1989. Repertoriul ales înmănunchiază unele din cele mai expresive cântece de epocă:

E roşie cravata mea ca focul  
Salutul cravatelor roşii
Sînt pionier
Tot înainte
Te iubim, tinereţe!
O mie de flori
Mulţumim din inimă partidului
Te cînt, partid!
Şoimii patriei
Uteciştii
Trăim decenii de împliniri măreţe

Nu rataţi să fiţi spectatorii acestui eveniment unic, adevărată aventură ”muzical – ideologică” a celor mai tumultuoşi ani ai celei de-a doua jumătăţi a secolului XX românesc.

Spectacolul va avea loc în Studioul de concerte «Mihail Jora», în data de 20 decembrie 2009, ora 19:00. Biletele se găsesc la casa de bilete a Sălii Radio, str. G-ral Berthelot nr. 62-64.

 

Parteneri media: TVR Cultural, Radio România Internaţional, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Adevărul de Seară, Jurnalul Naţional, 24FUN.

Corul de Copii Radio
Fondatorul Corului de Copii Radio al Societăţii Române de Radiodifuziune, dirijorul Ion Vanica, a propus înfiinţarea formaţiei în 1945, promovând un stil de lucru educaţional şi artistic care, încă din primul deceniu a proiectat ansamblul printre valorile vieţii muzicale româneşti, calitate confirmată şi peste hotare, de la primul turneu întreprins în Germania. Nivelul formaţiei, al cărei specific este determinat de o permanentă primenire a membrilor săi, de la o generaţie la alta, a fost constant urmărit datorită celor care au urmat dirijorului Ion Vanica – Elena Vicică, Eugenia Văcărescu Necula şi, actualmente, Voicu Popescu. În această autentică şcoala de educaţie prin muzică a tinerelor generaţii au debutat cariere artistice precum cele ale viitorilor artişti Ileana Cotrubaş, Silvia Voinea, Maria Hurduc, Cornelia Angelescu, Voicu Enăchescu, George Crăsnaru, Dan Dumitrescu, Roxana Briban, Roxana Constantinescu, Cristina Radu şi mulţi alţii. Aprecierea publicului meloman şi a criticii de specialitate se datorează calităţii şi diversităţii prestaţiilor Corul de copii Radio. Recitalurile, concertele a cappella, contribuţiile la capodopere vocal-simfonice sub bagheta unor mari maeştri români şi străini, înregistrările pentru fonoteca radioului public, apariţiile în emisiuni de televiziune din ţara şi străinătate, prezentarea unor proiecte cu aspecte multiculturale, au făcut ca formaţia să fie beneficiara titlului de AMBASADOR CULTURAL AL UNIUNII EUROPENE.

Grupul Coral SOUND a luat fiinţă în anul 1994, ca formaţie corala mixta a Casei de Cultura a Studenţilor din Bucureşti, având în componenţa sa studenţi şi absolvenţi ai diverselor facultăţi bucureştene. Repertoriul este ales pentru a atrage un public cât mai larg şi se structurează pe lucrări din patrimoniul românesc şi internaţional. SOUND-ul a adunat în palmaresul său 14 deplasări în străinătate, însemnând participări la festivaluri, concursuri si turnee artistice sau umanitare. Concursurile internaţionale i-au adus trei medalii de aur, două de argint, premii întâi şi premii ale publicului sau premiu pentru cel mai bun dirijor al festivalului. Anul acesta formaţia a cântat la slujbele de la Catedrala Sf. Petru şi Pantheon cu prilejul unui turneu la Roma – Vatican si Veneţia.

Anunțuri

9 Responses to “SALUT VOIOS DE PIONIER!”


 1. 1 Alex_S Decembrie 31, 2009 la 12:13 pm

  Primiti cu sorcova?
  La Multi Ani si multumesc pentru povestile de anul asta!

 2. 2 camelguilde Decembrie 31, 2009 la 12:52 pm

  Primim, cum sa nu!
  Imi pare rau ca n-au fost chiar asa de multe povesti!
  Promit insa sa incerc sa aduc mai multe anul care sta sa vina.
  La multi ani, tuturor!

 3. 3 windwhisperer Ianuarie 1, 2010 la 5:57 pm

  LA multi ani cu sanatate si cu povesti la fel de frumoase !:)
  xxx.j

 4. 4 viorica iovan Ianuarie 30, 2010 la 11:03 pm

  . minunati copii!
  . va salut si va urez la multi ani!

 5. 6 viorica iovan Februarie 1, 2010 la 8:01 pm

  . eu nu am iubit comunismul, dar am iubit cravata rosie de pionier

 6. 7 viorica iovan Februarie 1, 2010 la 8:04 pm

  . pionierii din acest cor radio sint acum pe desktopul meu

 7. 9 Marius Octombrie 2, 2014 la 7:16 am

  Cumpar Camasa de Pionier ,basca si Cordeluta de Pionier.

  contact; lehelhirth@yahoo.com


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Anunțuri

I am a
Daffodil

What Flower
Are You?

Pagini

free hit counters

%d blogeri au apreciat asta: